Translate

Wikipedia

Резултати претраге

среда, 18. март 2020.

СРЕДА 18.03. ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ, лекција 1

Драги моји прваци, време је за прве активности и из физичког васпитања.То су активности Вежбе обликовања и Елементарне игре равнотеже.
Пошто излазак напоље није препоручљива активност одлучио сам да са вама радим неке забавне активности из пројекта ПОКРЕНИМО НАШУ ДЕЦУ.

1.КОРАК:1. По узору на вежбе на овом плакату, урадите сваку вежбу по 5 пута

              2.Овај видео ће вам помоћи да ове вежбе изведете правилно



3.КОРАК.3.Сада можеш да изабереш неку од следећих игара и да док се играш, усавршаваш                      одржавање равнотеже:

– Елементарна игра „СТАТУЕ“.Игра се у већем, али омеђеном простору. Један играч "ваја" статуу(другог играча) тако што одређује како ће он да стоји (на једној нози, да чучи, да се нагне,да се савије,... Играчи након извесног времена замене места.

– Игра „У ОГЛЕДАЛУ“ Игра се у пару. Стоје у пару, један наспрам другог на растојању 1м. Један ученик изводи различите поскоке, а други је „огледало“ и све понавља. На знак наставника улоге се мењају.
–          Елементарна игра „Школице“.
ЧЕТИРИ РАЗРЕДА
           небо
             4
             3
             2
             1
–    Нацртају се 4 школице .
–   Суножним поскоцима иде из разреда у разред, кад стигне до неба окрене се и затвори очи. Суножним поскоцима, затворених очију мора да се врати до 1. разреда. Другови вичу „слано“ кад погреши, „слатко“ када иде даље. Кад погреши играч испада, а други креће.Онај који је погрешио, на крају круга иде испочетка. Победник је онај који без грешке заврши игру
ЖАБЉА ШКОЛИЦА
*******
******
******
*******
–          Исти парови. Суножно скаче у затамњено поље. Одатле,ширећи ноге у скоку, истовремено левом и десном ногом стаје у затамњено поље другог реда. После тога играч мора да у ваздуху направи окрет тела за 180 степени и да се са обадве ноге спусти у затамњен квадрат трећег реда и врати на почетак.
–          Скаче на беле квадрате. Почиње скок раширених ногу.
( школице треба да су мање како би било лакше, а грешка је стајање на линију )
4. КОРАК:4.Мобилним телефоном фотографиши своје активности или сними краћи видео запис и подели га (уз помоћ маме и тате) на фб групи у оквиру теме ДОМАЋИ ЗАДАЦИ.
Забавите се и уживајте!


0 коментара:

Постави коментар