Translate

Wikipedia

Резултати претраге

субота, 21. март 2020.

ПЕТАК 20.03. СВЕТ ОКО НАС лекције 1 и 2

Драги моји другари овај час ћемо почети игром, јер како ми кажемо, кроз игру се најбоље учи:

1.КОРАК: Кликни на линк:

Ја изговарам делове природе и предмете које је човек направио. Када чујеш назив дела природе,  устани, када чујеш назив предмета, чучни.


2.КОРАК:  Посматрај илустрацију у Уџбенику на стр. 74. Да ли видиш неки од предмета који су били поменути у игри живо-неживо и ко их је направио:

Данас ћемо учити о предметима које човек прави и начинима њихове израде.Напишите наслов у свесци:
                         ЧОВЕК РАДИ И СТВАРА
Размисли о следећим питањима: Због чега човек прави предмете? Чему они служе? Наведи неколико предмета и њихову намену. Од чега су они направљени? Шта човек ради са материјалом да би направио предмет? Да ли знаш неки пример. Да ли притом користи неки алат? Наведи неколико алата и објасни чему они служе. Да ли користи неке машине да би обрадио материјале? Реци назив неке машине и шта се њоме ради. 

3.КОРАК: Детаљно проучи илустрацију у дигиталом уџбенику ( Тема 3. страна 2. и 3.са увећањем детаљао томе на који начин је човек од дрвета направио сто:
Укратко у свесци опиши поступак израде стола, онако како ти мислиш да је текао (покушај да разликујеш појмове материјал и предмет:
ИЗРАДА СТОЛА - СТОЛАР:

4.КОРАК: Засигурно знаш да људи користе отпад од неких материјала и прерађују га, како би правили нове предмете од њега.За правилно одлагање отпада, користе се контејнери у  које треба разврстати материјале (уради задатак у дигиталном уџбенику Тема 3. страна 4.) 
 Следи решавање задатка из Уџбеника са стр. 75.и провера

5.КОРАК: Примена наученог
Запиши закључак у свеску (Зашто човек прави различите предмете?), а испод нацртај свој пример израде предмета: од материјала, преко обраде, до предмета. 
Један од примера може бити: ролна тканине, жена шије за шиваћом машином, модерна спортска мајица.

 
   
6.КОРАК:  Решавање задатака из Радне свеске
Дигитални уџбеник
Интерактивни задаци из Радне свеске – Провера знања
Штампани уџбеник
Решавање задатака из Радне свеске, 40. страна









7.КОРАК:  Мобилним телефоном фотографиши свој рад у свесци и подели га (уз помоћ маме и тате на фб групи у албуму ДОМАЋИ ЗАДАЦИ. 

Желим ти пуно среће!

0 коментара:

Постави коментар