Translate

Wikipedia

Резултати претраге

петак, 20. март 2020.

ПЕТАК 20.03. СРПСКИ ЈЕЗИК, лекција 3

Другари моји, данас ћемо проверити читање и писање писаних слова ћирилице, као и разумевање текста написаног писаним словима.

1.КОРАК: Пажљиво прочитај текст и уради задатке испод текста



2.КОРАК:  У тексту пронађи одговоре на следећа питања, а затим их запиши у свеску:
- Ко живи у шуми?
- Шта сакупља Живко?
- Ко му помаже?
- За шта се спремају?

3.КОРАК:  У следећем задатку, линијама повежи речи тако да добијеш тачне реченице.Препиши их у свеску писаним словима.



4.КОРАК: Сада се припреми за диктат. Диктат се налази на линку(наслову) испод овог текста.Кликни на реч Диктат и када ти се отвори прозорчић испод речи кликни на "иди на везу". Видео са диктатом можеш  покретати и заустављати, тако да прати твој ритам писања. Пажљиво слушај, јер нисам наглашавао крај реченица, када одслушаш(можеш и више пута), запиши у свеску.


Диктат



5.КОРАК: Мобилним телефоном фотографиши свој диктат у свесци и подели га (уз помоћ маме и тате на фб групи у албуму ДОМАЋИ ЗАДАЦИ. У току дана добићеш тачно написан диктат (на фб-у), тако да можеш да урадиш самопроверу.

Желим ти пуно среће!

2 коментара:

  1. Klik na link nas prebacuje na google drive, ali se diktat ne otvara. Ili nešto grešimo ili snimak možda nije podeljen ( share-ovan)ili je nešto treće u pitanju.
    Molimo za pomoć
    Žana Trunić

    ОдговориИзбриши
  2. Урадила/ли сам/смо прва 3 корака. Четврти корак са линком за диктат не ради. Линк отвара "Google Slides" али не покреће видео са диктатом. Не знамо како да урадимо диктат јер нисмо добили тај фајл или нешто нисмо добро разумели.

    ОдговориИзбриши